keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Maxima GP Lauri Aus memoriaal 24.7.

GIF-Chebicin joukkue teki ensiesiintymisensä Virossa viime sunnuntaina Lauri Ausin muistoajoissa. 13. kertaa ajettuun muistoajoon joukkue suuntaisi viisimiehisenä, kun Tommi joutui sairastumisen vuoksi jäämään pois kisasta. Startanneen viisikon muodostivat lopulta Petter, Lauri, Arttu, Marco sekä tryoutilla ollut Jesse Uusiperhe.

GIF-Chebicin joukkue ennen starttia Piritalla. Kuvassa vasemmalta lukien Marco, Lauri, Arttu, Jesse ja Petter.

Kisassa ajettiin 21 kierrosta vauhdikkaalla 6km radalla Piritalla lähellä Tallinnan keskustaa. Joukkueen taktiikka kisaan oli selkeä: oli oltava mukana kaikissa mahdollisissa irtiottoyrityksissä. Ensimmäisenä taktiikan toteuttamisen aloitti Marco heti paukusta ja sen jälkeen koko joukkue jatkoi samalla aktiivisella ajotyylillä. Mikään ryhmä ei kuitenkaan saanut eroa pääjoukkoon ennen kuin 40km ajon jälkeen Petter pääsi mukaan 10 ajajan hatkaporukkaan. Irtiotto kesti toiset n.40km, mutta yhteistyö ei ryhmässä toiminut ja pääjoukko ajoi ryhmän kiinni.

Lähes välittömästi ensimmäisen hatkan kiinnitulon jälkeen muodostui toinen, edellistä isompi irtiottoryhmä, jossa oli tälläkin kertaa mukana joukkueen ajajista Petter. Koska kilpailu oli edennyt jo viimeiselle kolmannekselleen, alkoi tästä vajaan 20 ajajan irtiottoryhmästä sadella iskuja ja reilut kaksi kierrosta ennen maalia Petter iski ryhmästä yksin irti, mutta tuli kiinniajetuksi kierrosta myöhemmin. Jälleen 4km ennen maalia Petter yritti omaa ratkaisuaan ja irtosi irtiottoryhmästä yhdessä Akilleksen Aleksi Hännisen sekä virolaisen RTR:n Viljar Kuljus.

Ryhmästä irronneen kolmikon välienselvittelyssä nähtiin ensimmäinen ratkaisu, kun muutama kilometri ennen maalia Hänninen iski ja vain Kuljus pystyi seuraamaan. Muu irtiottoryhmä ajoi Petterin kiinni 200m ennen maalia, mutta Hänninen ja Kuljus pääsivät muutaman sekunnin turvin ratkomaan voiton kahdestaan. Kuljus oli kirivahvempi ja vei näin voiton ennen erittäin hyvin ajanutta nuorta Hännistä. Kolmanneksi ajoi Kuljuksen seurakaveri Vahur Valvas. Petterin sijoitus oli lopulta 17. Myös kaikki muut joukkueen ajajat ajoivat kovavauhtisen kisan maaliin.

Tulokset kokonaisuudessaan tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti