maanantai 4. heinäkuuta 2016

Maantiepyöräilyn SM-kisat 2.7.

Tutut värit edustettuna SM-maantiekisan palkintopallilla. Keskellä kisan voittaja TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo, toiseksi ajoi joukkueen Petter Mattsson ja kolmanneksi Tommi Martikainen.
Maantiepyöräilyn SM-kisat ajettiin menneenä lauantaina jo reilua viikkoa aiemmin tutuksi tulleella temporeitillä Turun Kakskerrassa. Kilpailu käynnistyi normaalilla pitkällä irtiotolla heti neutraalistartin loputtua, ja irtioton käynnistäjänä toimi teamin SM-kisoissa Koiviston Iskua edustava Tommi. Hän sai mukaansa TWD:n Juho Hännisen ja Sauli Pietikäisen sekä CCH:n Mikael Myllymäen.

Nelikko sai heti selkeän eron pääjoukkoon, mutta Finnfalz-Rush Racingin takaa-ajon vuoksi ero ei kuitenkaan kasvanut yli kolmen minuutin ensimmäisen tunnin aikana. Koska Tommin tarkoitus irtiotossa oli ottaa paine muilta teamilaisilta pois, päätti hän pyrkiä nostamaan hatkan vauhtia tekemällä pidempää ja kovempaa vetovuoroa. Näin eri alkoikin tasaisesti kasvamaan, ja sitä oli kilpailun puolessa välissä n. 6min. 

Yhteistyö irtiotossa toimi pääasiassa hyvin, kunnes kilpailun puolenvälin tienoilla hienosti ja ennakkoluulottomasti ajanut Sauli Pietikäinen joutui luopumaan vauhdista. Kärjen matka jatkui kolmikkona, jossa kuitenkin vetotyöt olivat pitkälti Tommin ja Juho Hännisen harteilla. Muutamaa kierrosta myöhemmin myös CCH:n Myllymäki joutui antautumaan vauhdista, jolloin Tommi ja Juho jäivät kahdestaan kärkeen. 

Tällä välin pääjoukossa loput teamiläiset pitivät huolen siitä, että vaarallisia väliryhmiä ei päässyt muodostumaan ilman teamin edustusta. Ero alkoi kuitenkin pikkuhiljaa pienenemään kärkikaksikon väsyessä. Noin 40km ennen maalia pääjoukosta irtaantuivat teamin Petter ja TWD:n Jesse Kaislavuo. Tommi ja Juho päättivät kärjessä höllätä hiukan vauhtia ja jäädä odottamaan kärkikaksikkoa. 30km ennen maalia Petter ja Kaislavuo ajoivat Tommin ja Juhon kiinni, joten kärkeen oli muodostunut nelikko, jolla oli nyt noin 1min ero yhtenäiseen pääjoukkoon. 

Nelikon matka jatkui vauhdikkaasti Tommin ja Juhon osallistuessa vetotöihin selkeästi tuoreempaa kaksikkoa vähemmän. Juho joutui antautumaan vauhdista hetkeä myöhemmin, jolloin kärkeen jäi kolme miestä. Kolmikosta Tommi pyrki säästämään jo hyvin ajettuja jalkojaan auttaakseen Petteriä voittoon kisan lopussa. 

Viimeisellä kierroksella ero pääjoukkoon säilyi vielä noin minuutissa, mikä tiesi mestaruuden ratkomista kärkikolmikon kesken. Noin 2km ennen maalia Kaislavuo iski vahvasti, saaden heti pienen eron. Tommi pyrki ajamaan eroa kiinni, mutta jalat riittivät enää vain vastaamaan Kaislavuon vauhtiin, mutta eivät ajamaan jo syntynyttä eroa kiinni. Myös Petter yritti lopussa kuroa eron umpeen tässä onnistumatta. Kaislavuo ajoi näin soolovoittoon Petterin ja Tommin seuratessa hopealla ja pronssille n. 6 sekuntia myöhemmin. Hienon päivän täydensi Timo upealla 6. sijallaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti