maanantai 30. toukokuuta 2016

Tavastia 3-days 27-29.5

Perjantaina iltana käynnistyi Riihimäen ja Hausjärven maastoissa ajettu Tavastia 3 -Days kilpailu korttelietapilla upealla kisaprofiililla. Jo kisan alkuvaiheessa nähtiin ratkaiseva irtiotto, jossa oli meiltä mukana Lauri Seppä kolmen TWD-Länkenin ajajan (Pökälä, Tiainen, Juho Hänninen) kanssa. Toivottomasta tilanteesta huolimatta Lauri tuli maaliin sijalla 4, 46 sekuntia voittaja Samuel Pökälän jälkeen. Pääjoukko ylitti maaliviivan 1.11 Pökälän ja siis 25s Laurin jälkeen.

Lauantaina päivä käynnistyi 10 kilometrin tasaisen profiilin omanneella tempolla. Tempon voitti kokonaiskisaa jo perjantain jälkeen johtanut Pökälä ajalla 12.43, toiseksi ajoi Finnfalz-Rush Racingin Samuel Halme ja kolmanneksi Porvoon Akilleksi Aleksi Hänninen. Parhaat sijoitukset meidän osalta: Rasmus Eriksson 4 (+29s), Jarkko niemi 7. (+35s) ja Petter Mattsson 12. (+46s).
Iltapäivän 100 kilometrin maantie-etappi alkoi aktiivisella tykittämisellä. Alkumetreistä asti kisassa oli useita kymmeniä irtiottoyrityksiä ja olimme kirjoittamassa kisaa vahvasti. Merkittäviä irtiottoja ei kuitenkaan syntynyt ja erot pääjoukkoon pysyivät 10 sekunnin tuntumassa. Etappi päättyi massakiriin TWD-länkenin vetämän junan merkeissä ja voitto kirjattiin heidän ajajistaan paluun kisoihin tehneen Roope Nurmen nimiin. Hiomaton timanttimme kirin suhteen on kehittymässä ja meiltä Timo Pikkarainen ylitti maaliviivan sijalla 7.
Kisan kuningasetappi, sunnuntain 163km maantie, alkoi aktiivisesti ja useita iskuja syntyi alusta asti. Ensimmäinen merkittävä viiden hengen hatka syntyi n.50 kilometrin jälkeen. Ryhmä hajosi lopulta ja kärkeen jäivät meidän Petter Mattsson ja IBD-Cyclingin Niki Birling. Irtiotto kesti 45 kilometriä. Heti irtioton tultua kiinni jatkoimme aktiivista tykittämistä. Useita lyhyitä hatkoja syntyi, joissa meiltä oli mukana jokainen vuorotellen.
Lopussa, kun olimme jo siirtyneet etapin lyhyelle kierrokselle, pääsi meidän Jarkko Niemi yksin irti. Irtiottoyritys tuli kiinni hiekkatieosuudella 7 kilometriä ennen maalia. Ennen maaliviivaa joukkueella jalka painoi liikaa, eikä kiriin enää löytynyt herkkyyttä. Timo Pikkarainen oli lopulta 10 ja loput meidän ajajista tulivat pääjoukossa maaliin. Kisa päättyi siis massakiriin, jonka Samuel Pökälä voitti jälleen.
Kolmen päivän kokonaiskilpailussa TWD-Länkenin otti kolmoisvoiton järjestyksessä Samuel Pökälä, Juho Hänninen ja Sami Tiainen. Meiltä parhaina kokonaistuloksissa löytyvät Rasmus sijalta 7. ja Lauri sijalta 8. Kokonaisuudessaan käsikirjoitimme kisaa vahvasti ja olemme tyytyväisiä siihen sijoituksista huolimatta. Viikonloppu osoitti taas sen, että olemme menneet joukkueena eteenpäin ja kaikilta joukkueen ajajilta nähtiin vahvaa tekemistä.
Kiitos jälleen yhdestä hyvin sujuneesta kisaviikonlopusta kilpakumppaneille, kisajärjestäjille ja tukijoille!