sunnuntai 15. toukokuuta 2016

108th Scandinavian Race UCI 1.2, 14.5.2016

Viime viikonlopun kilpailutauon jälkeen vuorossa on kuluvana viikonloppuna kisaviikonloppu Ruotsin Uppsalassa. GIF-Chebici Team saapui paikalle kuusikolla Jarkko, Marco, Taneli, Petter, Lauri ja Tommi. Ensin mainittu kolmikko saapui paikalle suoraan Belgiasta, jonne he lähtivät pariviikkoiselle kisa- ja treenireissulle suoraan Fryksdalens 3-dagars -etappikisasta. Jälkimmäinen kolmikko puolestaan piti viime viikonlopun kisoista taukoa. 

Viimeisen parin viikon aikana joukkue on kärsinyt pienoisista terveysongelmista mm. yli puoli joukkuetta kaataneen vatsataudin myötä, mutta Uppsalaan suuntasi kaikesta huolimatta innokas, kisaan valmis ryhmä. Mukana oli suomalaisista myös TWD-Länkenin joukkue, sekä ammattilaistiiminsä Bliz-Meridan mukana myös Matti Manninen.

GIF-Chebici joukkueiden esittelyssä. Ajajat kuvassa vasemmalta: Tommi, Jarkko, Marco, Taneli, Lauri ja Petter.

Kilpailu alkoi ns. paukusta kovaa ja ensimmäiset keskeyttäneet ajoivat sivuun jo ensimmäisen 13km kierroksen jälkeen. Vauhti pysyi kovana ensimmäiset kolme kierrosta, jonka jälkeen se hetkeksi hieman rauhoittui... jotta voitiin taas ryhtyä ajamaan kovaa. Scandinavian Racea on kuvattu "semikortteliksi" ja matkan ollessa yli 190km porukka venyi ja repeili useaan kertaan. Kisa olikin auttamatta ohi jokaisella, joka sattui olemaan alhaalla ryhmässä väärään aikaan. Myös useat kolarit värittivät kilpailua ja ambulanssimiehillä riitti kiireitä. 

Tuloslistoissa jokaisen joukkueen ajajan kohdalla lukee valitettavasti DNF yli 60 muun ajajan tapaan. Suomalaisittain parasta antia kisassa olikin Tommin valmentaman Matti Mannisen hieno 4. sija. Kisa tarjosi jälleen kerran hyvää oppia ja lisäintoa edelleen kehittymiseen. Kehitys ja oppi jatkuu heti tänään myös Uppsalassa ajettavan Skandis GP:n parissa. Joukkue lähtee päivän kisaan viisimiehisellä joukkueella: Jarkko, Marco, Taneli, Petter ja Lauri, Tommin matkustettua koti-Suomeen heti lauantain kisan jälkeen. 

Kisan tulokset ovat luettavissa tästä.

Petterin oman kisaraportin Skandinavian Racesta pääsette lukemaan miehen omasta blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti