sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

"Superviikonloppu" Porvoo-Lahti-Porvoo 10-12.6.

Viikonloppuna kilpailtiin kolme hienoa kisaa, kaksi perinteikästä klassikoa, yksi kilpailukalenterin uusi tulokas. Kisaviikonloppu avattiin perjantai-iltana Porvoossa Ole Wackströmin muistoajoilla, sitä jatkettiin lauantaina Lahdessa Fellmanin ajoilla ja päätettiin sunnuntaina Porvoon Ajoon. Kiitos järjestäville seuroille yhdestä kauden takuulla hienoimmasta kisaviikonlopusta ja kilpakumppaneille kovasta ajosta.

Näin viikonlopun karkelot sujuivat GIF-Chebicin miehistöltä:

Ole Wackströmin muistoajo pe 10.6

Porvoon ja Lahden kolmen päivän tiukka kisaviikonloppu alkoi Ole Wackstömin muistoajolla. Perjantai-illan ohjelmassa oli lyhyt, noin 60km maantieajo, jossa 50km maantiekierrokseen oli lisätty loppuu 5 tiukkaa korttelikierrosta sisältäen parin sadan metrin maalimäen. Tiimistä viikonlopun ensimmäiseen kisaan starttasivat Jarkko, Petter, Rasmus, Arttu, Timo, Lauri, Marco sekä tiimin vieraileva tähti Janne Hämäläinen.

Kisa starttasi odotetusti reippailla irtiottoyrityksillä heti vapaan vauhdin alettua. Näissä näkyvimmin mukana olivat GIF-Chebicin ja TWD-Länkenin ajajat höystettynä muutamalla yksittäisellä ajajalla. Hieman ennen puolta matkaa kärkeen syntyi viiden miehen ryhmä, jossa mukana olivat tiimin Petterin ja Laurin lisäksi Länkenin Samuel Pökälä ja Juho Hänninen, sekä Finnfalz-Rush Racingin nuori Antti-Jussi Juntunen.

Tästä ryhmästä Pökälä irtosi lopun korttelikierroksilla selvään voittoon. Toisesta sijasta kirittiin kolmen miehen kesken järjestyksen ollessa maalissa Hänninen, Juntunen, Seppä. Seuraavat sijat tulivat myös tiimille Jarkon ohittaessa Petterin aivan loppumetreillä ja Jannen säestäessä sijalla 7. Tiimin muut sijoitukset olivat Arttu 15, Rasmus 20, Timo 21 ja Marco 28.

Myöhäisenä (klo 19) iltakisana käyty muistoajo osoitti, ettei onnistuneeseen maantiekilpailuun aina tarvita pitkää matkaa, vaan lyhyempää matkaa voidaan kompensoida ajamalla reipasta kilvanajoa heti alusta lähtien.

Fellmanin ajot la 11.6

Lahden keskustassa, Fellmanin puistossa, ajettiin lauantai-iltapäivällä perinteinen korttelikisa. Kilpailussa ajettiin 1,3km korttelirataa 60 minuuttia, jonka täytyttyä vielä 5 kierrosta. Kilpailun mausteena olivat myös yllätysvälikirit. Tiimin vahvuuteen liittyivät lauantaina myös Taneli ja Tommi perjantaina ajaneiden lisäksi.

Tämänkertainen Fellmanin ajot oli alusta loppuun isäntäseura TWD-Länkenin hallintaa. Kisan alkupuolella kärkeen muodostui kolmen Länken-ajajan ryhmä, jossa mukana olivat Jesse Kaislavuo sekä Hännisen veljekset Juho ja Jaakko. GIF-Chebici organisoi pääjoukossa takaa-ajo, mutta kovasta yrityksestä huolimatta ero tuntui sitkeästi pysyvän n. 30 sekunnissa. Lopulta kärkeen ilmestyi myös yksittäisiä ajajia muista joukkueista, mutta tässä kohtaa oli jo selvää, että kolmikko ratkaisee kärkisijat keskenään.

Kolmikon järjestys oli lopulta Kaislavuo, Jaakko Hänninen ja Juho Hänninen. Lopussa reippaan vauhdin harventamasta pääjoukosta irtosi vielä Länkenin Sami Tiainen ja Samuel Pökälä, jotka ottivat sijat 4 ja 5. Pääjoukon kirissä Roope Nurmi ja Oskari Vainionpää täydensivät Länkenin huippupäivän ottamalla sijat 6 ja 7. GIF-Chebicistä maaliin selviytyi lopulta takaa-ajon uuvuttamat Jarkko, Lauri ja Tommi sijoilla 13, 14 ja 16. Maaliin selviytyi kovan vauhdinpidon seurauksena vain 17 ajajaa n. 45 startanneesta.

Porvoon Ajo su 12.6

Sunnuntaina edessä oli vielä kovan kisaviikonlopun huipentuma Porvoon Ajo. Miesten elite-luokan kilpailu ajettiin noin 175 kilometrin reitillä, joka koostui seitsemästä isosta, 21 kilometrin kierroksesta sekä neljästä lyhyemmästä, 7 kilometrin kaupunkikierroksesta. Kilpailun reitti on vaihdellut jonkin verran vuodesta toiseen, mutta tällä kertaa ajettiin viime vuodesta tutulla reitillä. Tiimistä oli mukana lauantain tapaan täysi miehitys.

Kovan alkuvauhdin seurauksena kärkeen muodostui kisan toisella kierroksella vajaan 20 ajajan ryhmä. GIF-Chebici sai ryhmään mukaan kolmikon Tommi, Petter ja Lauri. Tällä kokoonpanolla veto pyöri melko sopuisasti ja ero pääjoukkoon kasvoi hiljalleen noin 5 minuuttiin. Viimeisillä isoilla kierroksilla kärkiryhmästä irtosi TWD-Länkenin Juho Hänninen. Juuri ennen kaupunkikierroksille siirtymistä ryhmästä karkasi niin ikään Länkenin Samuel Pökälä sekä tiimin Tommi. Tässä vaiheessa muun kärkiryhmän veto lopahti ja eroa kärkeen alkoi syntyä.

Pääjoukosta oli irronnut myös pieni ryhmä, joka saavutti kärkikolmikon takana ajaneen ryhmän kaupunkikierroksilla. GIF-Chebicin Jarkko oli mukana tässä ryhmässä. Tässä vaiheessa ruotsalaisessa Bliz-Meridan Continental -tiimissä ajava, Porvoon Akilleen Niklas Henttala karkasi neljänneksi mieheksi isomman ryhmän edelle.

Lopulta Pökälä ajoi pitkän irtioton tehneen Hännisen kiinni ja voitti kilpailun. Kolmantena ajaneen Tommin rengas alkoi ratkaisevalla hetkellä viimeisellä kaupunkikierroksella tyhjentyä ja Henttala karkasi hänen edelleen ottaen kolmannen sijan. Lopun kärkiryhmän ohitettua tyhjällä renkaalla maaliin rullailleen Tommin noin kilometri ennen maalia, kirittiin vielä sijasta neljä. Tässä taistossa tiimille sijoitukset 7 (Lauri) ja 11 (Jarkko). Tiimin muut sijoitukset olivat Tommi 16, Janne 20, Petter 23, Rasmus 29, Timo 53 ja Arttu 56. Tanelin ja Marcon kisa päättyi tällä kertaa keskeytykseen.