torstai 23. kesäkuuta 2016

SM tempo 22.6.

Eilen kilpailtiin kuluvan vuoden ensimmäisistä maantiepyöräilylajien Suomen mestaruuksista, kun aika-ajot käytiin Turun Kakskerrassa. Kilpailu käytiin melko poikkeukselliseen ajankohtaan, keskiviikkona keskellä päivää, mutta tästä huolimatta paikalle oli saapunut käytännössä koko maamme parhaimmisto muutamia sairastapauksia lukuunottamatta. GIF-Chebici saapui viivalle kuuden ajajan voimin, joista emoseura GIF:ää miesten elitessä edustivat Jarkko, Petter, Rasmus ja Taneli sekä U23-luokassa Arttu. Lisäksi mukana oli SM-kisoissa Koiviston Iskua edustava Tommi.

Tempopäivä oli joukkueelle menestyksekäs, kun miesten 45km matkalla Tommi ajoi hopeaa TWD-Länkenin mestaruutensa uusineen Samuel Pökälän takana. Ylivoimaisen mestarin takana muista mitaleista käytiin tiukka kamppailu Tommin, Cyclo Visionin Sasu Halmeen sekä takavuosien tempomestarin CCH:n Matti Helmisen välillä.

Mitalisadetta saatiin myös joukkuekisassa, kun joukkueemme Jarkko, Petter ja Rasmus ajoivat tasaisen varmat top10 sijoitukset ja näin joukkuemestareiksi. Henkilökohtaisessa kisassa Jarkko oli sijalla 6, Petter 9 ja Rasmus 10. U23-luokan 30km kisassa Arttu ajoi sijalle 9. Tässä luokassa voiton nappasi myös TWD-Länkeniä edustava Oskari Vainionpää.

Kärkikolmikko. Keskellä mestari Samuel Pökälä, toisena meidän Tommi, kolmantena Sasu Halme.

Joukkuemestarit vastaanottamassa palkintojaan. Kuvassa ovat mestarijoukkueen jäsenistä Jarkko ja Petter.

Tällä kertaa menestyksen lisäksi on valitettavasti nostettava esiin myös kilpailijoiden turvallisuus. Kilpailussa ajettiin 15km kierrosta Kakskerran saarta ympäri. Kilpailureittinä toiminut tie on suurelta osin kapea, ns. puolitoistakaistainen, kumpuileva sekä sisältää useita pimeitä mutkia. Kisaan tehdyillä liikennejärjestelyillä reitti oli vaarallinen, kun muu liikenne ajatettiin kilpailijoita vastaan. Järjestäjien liikenteenohjaus, sekä reitille viedyt lukuisat varoituskyltit toimivat kuitenkin hyvin ja turkulaiset autoilijat osasivat antaa tilaa pyöräilijöille. Kierrostyyppisestä kilpailureitistä johtuen miesten 45km kisa ajettiin myös kahdessa aallossa turhien ohitusten välttämiseksi. Tämä oli kilpailijoiden turvallisuuden ja kilpailun tasapuolisuuden nimissä järjestäjiltä hyvä ratkaisu.