torstai 23. kesäkuuta 2016

Satakunnan ajot 18-19.6

Seuraavassa Skoda -cupin kisassa GIF-Chebicin Jarkko Niemi nähdään cup-johtajan keltaisessa paidassa. Alkukauden tasaisen hyvien suoritusten jälkeen Satakunnan ajojen kokonaiskisan kolmas sija nosti Jarkon keltaiseen paitaan ja näin paita nähdään ensimmäistä kertaa jonkun muun kuin TWD-Länkenin ajajan päällä cupin perustamisen jälkeen.

Jarkko ja Skoda-cupin johtajanpaita.
Näin Satakunnan ajot etenivät osaltamme:

1. päivä

Lähdimme Satakunnan ajoihin hieman normaalia pienemmällä, viisimiehisellä joukkueellä, kun mukana olivat vain Jarkko, Petter, Rasmus, Lauri sekä Arttu. Etappikisan avasi 5km prologi, jonka voittoon ajoi TWD-Länkenin Juho Hänninen ajalla 6.14. Saimme kolme miestä kymmenen parhaan joukkoon, joista parhaana etappikisaa jatkoi prologin kolmannen sijan jälkeen Jarkko tasan 10s johtavaa Hännistä perässä. Tiimin muut kymppisakkiin ajaneet olivat Rasmus 4. (+17s) sekä  Petter 7. (+19s).

Illalla kisatapahtumat jatkuivat 44km korttelikisalla suhteellisen helpolla reitillä. Kovavauhtinen ja kisan isoimpien joukkueiden kontrolloima kisa päättyi lopulta massakiriin, jossa vahvin oli TWD-Länkenin Roope Nurmi. Kokonaiskisan tulosten kannalta merkittävin tapahtuma illan kisassa oli Jarkon nouseminen kokonaiskisan toiselle sijalle Juho Hännisen loppukisasta tapahtuneen rengasrikon avittamana.

2. päivä 

Toiseen kisapäivään lähdettiin jännittävässä tilanteessa, jossa kokonaiskisan kärkinelikossa oli kaksi GIF-Chebicin (Jarkko, Rasmus) ja kaksi TWD-Länkenin ajajaa (Pökälä, Kaislavuo). 150km maantie-etappi alkoi iskuilla, joista ratkaisevin tapahtui n. 20minuutin ajon jälkeen, kun tiimin Lauri pääsi irti ja sai mukaansa opiskelukaverinsa TWD-Länkenin Kaislavuon. Tämän jälkeen pääjoukon meno rauhoittui ja molemmat kärkijoukkueet kontroilloivat sen ajamista. Näin kärkikaksikko pääsi kasvattamaan tasaisesti eroa takanatuleviin.

Kun kisaa oli jäljellä n. 50km alkoi pääjoukon keulilla tapahtua TWD-Länkenin Pökälän ja Bliz-Meridan Matti Mannisen ryhtyessä ajamaan kunnolla sivutuulessa. Pääjoukosta irtosi nopeasti kuuden ajajan ryhmä, jossa mukana kaksi edellä mainittua, sekä myös kokonaiskisan toista sijaansa puolustanut Jarkko. Kuusikon irtoaminen sai myös pääjoukon kiristämään tahtiaan ja pian väliryhmä olikin ajettu taas kiinni.

Välittömästi kiinnitulemisen jälkeen nähtiin uusi Mannisen organisoima isku, johon hän tällä kertaa sai mukaansa TWD-Länkenin Oskari Vainionpään, NCK:n Kenneth Backlund ja jälleen myös meiltä Jarkon. Kokonaiskisaa ennen viimeistä etappia johtanut Pökälä ei tähän porukkaan päässyt mukaan ja tämän myötä pääjoukossa ajaneiden GIF-Chebicin miesten tärkein tehtävä oli pyrkiä kontrolloimaan pääjoukon ajamista, jossa onnistuimme hyvin. Samaan aikaan pitkään yhdessä töitä tehnyt kärkikaksikko hajosi ja Lauri tippui TWL:n Kaislavuon kyydistä.

Noin 15km ennen maalia väliryhmä ajoi yksinäisen kärkimiehen kiinni ja näytti siltä, että kamppailu voitosta käytäisiin viiden miehen kesken, joista yksi oli meidän Jarkko. Kymmenisen kilometriä ennen maalia Manninen kuitenkin iski ryhmästä irti saaden mukaansa vain pitkän päivätyön tehneen Kaislavuon. Kotimaisemissaan kauden ensimmäistä Suomen kisaansa ajanut Manninen oli kuitenkin lopussa kaksikosta selvästi vahvempi vieden nimiinsä paitsi Satakunnan ajojen viimeisen etapin, myös kokonaiskilpailun voiton. Toiseksi etapilla ja samalla kokonaiskilpailussa ajoi Kaislavuo ja samoin kolmanneksi sekä etapilla, että kokonaistuloksissa meidän Jarkko.

Kokonaistuloksissa saimme lopulta Jarkon lisäksi myös Laurin ja Rasmuksen 10 parhaan joukkoon. Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan pyöräilyn tulospalvelu -sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti