maanantai 12. syyskuuta 2016

Syysetapit, Skoda -maantiecupin finaali, 10-11.9

Viikonloppuna saatiin Skoda -maantiecup päätökseen Kankaanpäässä ajetuilla Syysetapeilla. Etappikisa koostui lauantain 10km temposta ja vajaan tunnin mittaisesta korttelikisasta sekä sunnuntain 166km pituisesta maantiekisasta. Finaaliviikonloppuun lähdettiin Jarkon ollessa sijalla 3 ja hyvissä iskuasetelmissa cupin kokonaispisteissä. Paikalle oli tarkoitus saada koko joukkue Rion paralympialaisiin matkannutta Tommia ja kauden jo aiemmin terveysongelmien vuoksi päättänyttä Petteriä lukuunottamatta. Ensimmäiset takaiskut kärsittiin jo kuitenkin ennen kisojen alkua, kun osa joukkueesta joutui jäämään pois kisasta ja myös Marco jätti etappiajon kesken terveyssyistä lauantaiaamun tempon jälkeen.

Lauantain tempon voitti odotetusti hallitseva aika-ajon Suomen mestari TWD-Länkenin Samuel Pökälä, jonka nuori Sasu Halme (Finnfalz - Rush Racing) tosin laittoi tiukille häviten vain sekunnin. Kolmanneksi ajoi Koiviston Iskun Matti Manninen jo puolisen minuuttia kärkikaksikolle jääneenä. Jarkko löytyi tempon jälkeen sijalta 8 ja n.40s kärjen takaa. Rasmus oli tempossa 12., Marco 17., Lauri 20. ja Timo 23.

Iltapäivän korttelissa nähtiin aktiivista ajoa erityisesti aamun tempokakkoselta Sasu Halmeelta, joka oli jatkuvasti pienissä irtiotoissa mukana. Lopulta etapin voitto ratkaistiin aamun kärkikaksikon kesken ja kirissä Halme oli vahvempi ennen Pökälää. Manninen ajoi myös korttelietapin kolmanneksi voittaen pääjoukon kirin 8 sekuntia kärkikaksikon perässä. Korttelikisassa nähtiin myös cupin kokonaiskisan kannalta pientä dramatiikkaa, kun cupjohtaja, TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo, kaatui ja jäi lopulta pääjoukosta kierroksella joutuen ulosliputetuksi ja näin menetti ratkaisevasti asemiiaan etappiajon tilanteessa. Korttelissa joukkueemme kapteeni Jarkko jatkoi tasaista suorittamistaan sijoittuen seitsemänneksi, jolla sijalla hän oli myös kahden etapin jälkeen finaaliviikonlopun kokonaistilanteessa.

Sunnuntaipäivään lähdettiin tilanteessa, jossa kaikki oli vielä avoinna Skoda -cupin kokonaistilanteen kannalta jopa voiton osalta. Etappikisan kokonaistilanteeseen vaikutti merkittävästi kisan kärjessä olleen Sasu Halmeen poisjäänti viimeiseltä etapilta muutaman päivän päässä odottavien EM-kisojen vuoksi. Maantie-etapilla joukkueemme ei onnistunut puolustamaan Jarkon asemia sen paremmin etappikisassa kuin cupin kokonaistilanteessakaan. Aktiivisesti kisaa ajanut Lauri pääsi mukaan kisan ratkaisevaan isoon irtiottoryhmään muun joukkueen jäädessä taaempaan ryhmään.

Etapin ja myös kokonaiskisan kärkisijat ratkaistiin kuitenkin lopulta ilman GIF-Chebicin värejä, kun n.20km ennen maalia kärkiryhmästä irtosi kolmikko Manninen, Pökälä ja Pökälän seurakaveri Jaakko Hänninen. Loppukirissa Manninen oli odotetusti vahvin ennen Hännistä ja Pökälää. Myös kokonaiskisan kärkikolmikko oli sama kuin etapin, joskin järjestyksessä Pökälä, Manninen, Hänninen. Maantie-etappi nosti myös Lauria kokonaistuloksissa ylöspäin sijalle 9 ja Jarkko sijoittui lopulta kokonaistuloksissa 14.

Syysetapit muuttivat myös Skoda-cupin tilannetta merkittävästi ja lopulta kokonaiscupin voittajaksi nousi myös finaaliviikonlopun voittaja Samuel Pökälä. TWD-Länkenin cupin kolmoisvoiton täydensivät Jaakko Hänninen ja Jesse Kaislavuo. GIF-Chebicin miehistä parhaiten kokonaiscupissa sijoittui lopulta 5. sijalle päätynyt Jarkko. Lauri löytyy cupin kokonaistuloksista sijalta 12, Rasmus 23, Timo 27, Marco 30, Petter 42, Tommi 50 ja Arttu sijalta 52.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti