torstai 22. syyskuuta 2016

GIF-Chebicin kausi 2016

Syksyllä 2015 solmittiin Gamlakarleby IF:n ja Chebici Teamin välillä sopimus joukkueiden yhdistymisestä GIF-Chebici Teamiksi. Tavoitteeksi asetettiin nousu Suomen ykkösjoukkueeksi kolmen vuoden periodilla. Olin jo saanut Antti Tuukkasen lisäksi pitkän pyöräilyuran tehneen Tero Hämeenahon mukaan joukkueenjohtajistoon. Yhdistymisen myötä joukkueenjohto sai lisää ammattimaisuutta ja tietotaitoa tavoitteiden saavuttamiseen Tommi Martikaisesta, joka joukkueenjohtamisen lisäksi tulisi siis myös kisaamaan joukkueessa.  


Tuloksellisesti kulunut kausi ylitti ensimmäisen kauden tavoitteemme roimasti:
Joukkueen ajajat saavuttivat SM kultaa, 2 SM hopeaa ja SM pronssin (Martikaisen kotiseura oli kuluvalla kaudella Koiviston Isku) ja näiden lisäksi Skoda -maantiecupin 5. sijan.
SM-maantien kolme parasta. Teamille hopeaa (Petter Mattsson) ja pronssia (Tommi Martikainen).
Alkukaudesta kävi selväksi, että joukkuehengen ja joukkueena ajamisen kanssa on töitä uudessa joukkueessa. Oikeastaan koko alkukausi panostettiin tähän sijoituksista välittämättä. Oli hienoa olla mukana katsomassa, miten joukkueemme värit olivat lähes jokaisessa ratkaisuyrityksessä mukana tai niitä tekemässä, mutta vielä keväällä eivät jalkamme riittäneet aivan kärkisijoille, kun lopputuloksia ratkottiin. Tiesimme kokoajan, että tämä työ ja tyyli tulee kantamaan vielä hedelmää kauden edetessä.  Täytyy sanoa, että hedelmää alkoi tulla meille oikeaan aikaan. SM-maantie oli meille nappisuoritus vaikka voitto karkasi loppuratkaisuissa. Sijat 2, 3 ja 6 SM-maantieltä joukkueelle, joka oli vasta saatu parsittua kasaan ja joka oli vielä toimintansa alkutaipaleella. 
Skoda -maantiecupissakin tilanne näytti kesällä herkulliselta. Pidimme kesäkuisten Satakunnan ajojen jälkeen cupjohtajan keltaista paitaa. Tämä oli siinäkin mielessä mielenkiintoista, että olemme miesten puolella vasta toinen joukkue Suomessa, joka on pitänyt sitä päällään cupin historiassa. Kauden loppupuoliskolla emme kuitenkaan pystyneet pitämään cupin johtoa ja lopputuloksena olikin 5. sija. Viides sija on hyvä, mutta kertoi myös sen, että olimme vain yhdellä miehellä iskuasemissa cupin top 10:ssä ja tasomme ei vain riittänyt kauden loppupuoliskolla.
Jarkko Niemi Skoda -maantiecupin johtajanpaidassa kesäkuussa.
Pyrimme tasaisesti kilpailemaan myös ulkomailla. Tälläkin kaudella kävimme hakemassa vauhtia Virosta ja Ruotsista useampaan otteeseen. Pyrimme valitsemaan meille ja ajajiemme kehityksellä järkeviä kisoja ulkomailta myös jatkossa enemmissä määrin.
Kuten todettu, GIF-Chebicin teamin kausi ylitti odotukset ja olen erittäin tyytyväinen tähän mitä saimme aikaan jo toimintamme ensimmäisellä kaudella. Tämä kaikki on lisännyt motivaatiotani satsata tähän joukkueeseen. Ensi kaudella tulemme ajamaan entistä vahvemmin voitoista ja taistelemaan Suomen ykköspyöräilyjoukkueen asemasta.
Joukkue Ruotsissa keväälllä. Kuvassa vasemmalta lukien Tommi Martikainen, Jarkko Niemi, Marco-Tapio Niemi, Taneli Turunen, Lauri Seppä ja Petter Mattsson.
Lopuksi vielä suuret kiitokset kanssamme yhteistyötä tekeville yrityksille. Ilman urheiluhenkisyyttänne ja haluanne satsata suomalaiseen pyöräilyyn, emme olisi pystyneet kasaamaan joukkuetta lainkaan.
Kiitos:
Chebici, Power Factory, Gutzy, NSA, Kokkologi, Mesmec, Kehystysliike Vihinpuu, Botnia Print, Valioravinto ja Boliden Kokkola.
Tulemme syksyn aikana esittelemään nämä yritykset yksi kerrallaan facebookissa ja blogissamme.
Pyöräilyterveisin,
Mikko Tuukkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti