lauantai 16. huhtikuuta 2016

Mallorcan leiri 26.3-10.4

Kotimaisen pyöräilykauden avauksen alla suurin osa GIF-CHEBCI tiimin ajajista keräsi aurinkoisia kilometrejä jalkoihinsa pyöräilijän "saarien saarella", Mallorcalla. Kaksiviikkoinen oli uudelle tiimille ensimmäinen pidempi harjoitusleiri yhdessä ja tärkeä etappi paitsi harjoituksellisesti, myös yhteisen tekemisen kannalta. Ennen Mallorcalle suuntaamista eri puolilla maata asuva joukkue oli ollut kasassa vain kerran, Kuortaneen viikonloppuleirillä joulukuussa.

Kahdeksalla (ja ajoittain yhdeksällä) hengellä asuminen seitsemälle tarkoitetussa talossa oli sopiva testi aiemmin eri seuroja ja tiimejä edustaneelle porukalle. Päätellen niistä leveistä hymyistä, joita Helsinki-Vantaalla nähtiin vielä matkustamisenkin jälkeen leirin päätöspäivänä, kompakti asumistapa ja kaksiviikkoisen ajaksi laaditun päivittäisen työvuorolistan noudattaminen oli tehnyt hyvää yhteishengen kasvattamiselle. Yhdessä tekeminen varsinaisen urheilun ulkopuolella tuo oman lisänsä myös yhteiseen tekemiseen pyörän satulassa, kun tietää että tiimikaveri on ihan huipputyyppi.


Joukkueajoa Mallorcan maisemissa. Kuvat: Petter Mattsson

Harjoituksellisesti leirillä edettiin hyvin pitkälti Tommin laatiman leiriohjelman mukaisesti, jota hieman muokattiin muutaman sadepäivän vuoksi. Ohjelma oli suhteellisen tehopainotteinen sisältäen myös paljon joukkueajamisen elementtejä. Yhdessä harjoittelu koettiin mielekkääksi, kun joukkueen taso on sopivan tasainen ja kaikki pystyvät ajamaan joukkueena. Uusi tiimi on antanut talven tekemiseen lisäboostia ja pieni tervehenkinen kilpailu joukkueen sisällä oli omiaan tuomaan positiivista virettä jokaisen tekemiseen leirin aikana. "Kilpailukautta kohti on hieno suunnata, kun itse ja joukkue ympärillä on hyvässä kunnossa", oli viesti kaikilta tiimiläisiltä leirin päätteeksi.

Kotimainen kilpailukaudenavaus ajetaan huomenna Lattomeriajoissa Porissa. Viivalla ovat joukkueen ajajista Jarkko, Petter, Lauri, Arttu, Timo, Taneli, Tommi ja Rasmus. Tiimiläisistä Marco-Tapio jäi vielä kuluvaksi viikoksi Mallorcan lämpöön ja on kisavahvuudessa mukana ensi viikonloppuna Turussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti