maanantai 18. huhtikuuta 2016

Lattomeriajot 17.4.2016

Kotimaisen kilpailukauden avauskisa on perinteisesti ollut jo useamman vuoden ajan Koiviston Iskun järjestämä Lattomeriajo, jossa on välillä saatu nauttia lähes hellelukemista ja auringosta, välillä ajettu räntäsateessa. Tänä vuonna sääherra tarjosi jotain tältä väliltä: ajoittaista kaatosadetta ja melko koleaa lämpötilaa.

Tiimille kisa oli ensimmäinen ja edes sade ei lannistanut sitä intoa, millä viivalle oltiin menossa. Mallorcan leiri oli sujunut suunnitelmien mukaan, joukkue oli harjoitellut hyvin talven aikana ja debyyttikisassa haluttiin heti osoittaa se, että tämä ryhmä osaa ja haluaa ajaa aktiivisesti yhdessä. Etukäteen luodun taktiikan mukaisesti joukkueen ajajista Rasmus iski heti vapaan vauhdin alettua, mutta kisan kulun kannalta ratkaiseva isku nähtiin hieman myöhemmin, kun alle 10minuutin ajon jälkeen Petterin isku tuotti tulosta. Hän sai mukaansa TWL:n Samuel Pökälän ja IK-32:n Ville Kantolan, joiden kanssa lopulta vietti ns. koko päivän.

Jo kierroksen jälkeen kolmen miehen irtiottoryhmän ero pääjoukkoon oli jo melkein 2min ja yhteistyö pikkuporukalla toimi varsin hyvin. Neljännen kierroksen puolivälissä irtiottoryhmän korviin kantautui tieto pienestä väliryhmästä, jossa oli mukana mm. tiimin Taneli, TWL:n Sami Tianen ja Jesse Kaislavuo sekä tuore ratapyöräilyn 1km SE -mies, Turun Urheiluliiton Mika Simola. Kun kilpailua oli jäljellä alle 15km, saavutti väliryhmä yli 100km kolmisin matkaa taittaneen kärkiporukan ja näin kilpailun kärjessä oli 10 hengen ryhmä.

Melko pian TWL:n Tiainen yritti iskua ja tässä onnistuen sai mukaansa Urheiluliiton Simolan. Lopulta voitto ratkaistiin tämän kaksikon kesken ja muu kärkiryhmä jäi taistelemaan viimeisestä jäljellä olevasta podium-sijasta. Pitkän ja kovan päivätyön irtiotossa tehnyt Petter yritti lopussa vielä auttaa Tanelia kiriasetelmien hankkimisessa, mutta tällä kertaa hyvää yritystä ei vielä palkittu kuin sijoilla 7 (Taneli) ja 8 (Petter). Kärkikaksikon kirissä Tiainen oli tutusti vahva ja vei voiton ennen Simolaa. Seuranneessa ryhmässä vahvin oli Tiaisen seurakaveri Kaislavuo sijoittuen kauden avauskisassa kolmanneksi.

Takana pääryhmässä joukkueella oli jonkin verran teknisiä ongelmia, kun sekä Tommi että Rasmus kärsivät rengasrikon ja Laurin pyörästä hajosi harmillisesti takavaihtaja. Rasmus ja Lauri joutuivat keskeyttämään teknisten ongelmien vuoksi, mutta kisaa edeltävänä yönä omalta etelänleiriltään kotiin palannut Tommi pääsi vielä jatkamaan kilpailua. Jarkko, Joonas, Tommi, Timo ja Arttu rullailivat maaliin pääjoukon mukana.

Kisan jälkeen joukkueen ajajien (kuraisilta) kasvoilta paistoi tyytyväisyys erityisesti siihen, että tiimin debyyttikisassa pystyttiin ajamaan ennakkoon sovitulla tavalla, tekemään aktiivisesti kisaa ja olemaan mukana ratkaisevissa irtiottoryhmissä. Vaikka palkintopallisijoituksia ei hyvästä työstä huolimatta vielä avauskisassa saatu ja jalatkin olivat vielä talvikauden jälkeen hieman ruosteessa, oli päällimmäinen tunne kisan jälkeen kuitenkin se, että homma toimii eikä tämä jäänyt huomaamatta myöskään kilpailevilta seuroilta ja tiimeiltä.

Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin ja ensi viikonlopun Turun kisoihin saamme mukaan joukkueen kokoonpanoon myös Marcon. Turussa ajetaan ensin lauantaina SK-muistoajot tutulla Toijaistenmäkeen kipuavalla 4km kierroksella Hirvensalossa ja sunnuntaina perinteiset TS-kortteliajot Aurajoen rantamilla. TS-kortteliajot ovat myös Skoda -maantiecupin avausosakilpailu.

Petterin blogista voitte lukea hänen oman raporttinsa kisasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti