sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

GIF-Chebicin miehillä seitsemän SM-mitalin viikonloppu

Viikonloppuna kilpailtiin ratapyöräilyn SM-kisoissa Helsingin olympiavelodromilla. GIF-Chebici oli mukana nelimiehisellä joukkueella, johon kuuluivat Tommi Martikainen, Petter Mattsson, Jarkko Niemi ja Jesse Uusiperhe. Joukkueen kotiintuomisina viikonlopusta oli yhteensä 7 SM-mitalia: kolme Suomen mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. 

Lauantain takaa-ajoissa yksi oli ylitse muiden koko päivän ja Tommi voitti sekä 4km, että 3km matkalla niin aamun karsinnat kuin illan finaaliajotkin urakoiden ainoana päivän aikana kaikki neljä takaa-ajolähtöä. Ensin ajettiin M30 -luokan 3km finaali, jossa vastassa oli IK-32:n Janis Kunnap. Lopulta hopealle taipunut Kunnap aloitti kovaa, mutta taipui lopussa. Tommin mestaruus irtosi ajalla 3.42. Jarkko ajoi samassa sarjassa SM-pronssille. Vain hetkeä myöhemmin ajetussa elite-luokan finaalissa Tommia vastassa oli myös kovaa aloittanut moninkertainen matkan Suomen mestari ja mestaruusmitalisti TVC:n Timo Erjomaa. Matkan edetessä voimasuhteet kääntyivät ja Tommi ajoi mestaruuteen ajalla 4.55. Mestaruus oli GIF-Chebici -tiimin parivuotisen historian ensimmäinen henkilökohtainen yleisen sarjan Suomen mestaruus. 

Myös lauantaina ajetussa linja-ajossa Petter iski alkumatkasta ja sai mukaansa Jessen sekä CCH:n Juhana Hietalan ja Memil Pro Cyclingin Hiski Kanervan ja peli oli aika pian selvä. Nelikko ajoi lopulta muut kilpailijat kiinni kierroksella ja ratkoi mitalisijat keskenään. Loppuratkaisuissa ensimmäisen yrityksen teki lauantaina elämänsä ensimmäistä kertaa ratapyörällä ajanut Jesse, joka iski irti kaksi kierrosta ennen maalia. Hänet kuitenkin ajettiin kiinni, jolloin Petter yritti omaa ratkaisuaan ja sai mukaansa Juhana Hietalan. Lopussa Hietala ennätti maaliviivan yli ensimmäisenä ja voitti näin Suomen mestaruuden ja Petterin yritys palkittiin hopealla. Tiukassa pronssikamppailussa Hiski Kanerva oli niukasti Jesseä vahvempi. Lauantai-illan mitalisaalis täydentyi vielä joukkuajossa, jossa nelimiehinen joukkueemme ajoi SM-pronssille IK-32:n ja CCH:n jälkeen.

Sunnuntaina ohjelmassa oli miesten elite-luokalla enää vain pisteajo ja päivä oli muutoin omistettu junioreille ja varttuneemmille ikäluokille. Pisteajossa kisa alkoi kyttäilyllä, kunnes Tommi yritti iskua, mutta ilmeisen merkattuna miehenä hänet ajettiin nopeasti kiinni. Heti perään Jarkko teki oman ratkaisunsa jo varsin alkuvaiheessa kilpailua lähtien yksin irti, voittaen irtiottonsa aikana useamman kirin ja ajamalla lopulta muut kilpailijat kierroksella kiinni. Petter napsi kilpailun loppupuolella hyvin kiripisteitä ja nousi lopulta kisan toiseksi. Näin viikonloppu siis päättyi GIF-Chebicin kaksoisvoittoon ja tiimin toiseen elite-luokan henkilökohtaiseen Suomen mestaruuteen. Pisteajon kolmanneksi ajoi Juhana Hietala.

Tulokset lauantailta ja sunnuntailta




3 kommenttia:

  1. Onnittelut pojille jalleen upeasta suorituksesta. Hengessa ollaan mukana vaikka niin kaukaa tuleekin kannustukset!!! Onnittelut kaikille tasapuolisesti...

    VastaaPoista
  2. Thanks for picking out the time to discuss this, I feel great about it and love studying more on this topic. It is extremely helpful for me. Please visit tiktok downloader to see nice hashtag on tiktok

    VastaaPoista