tiistai 9. toukokuuta 2017

Kisaraportti: Kuusalu 24. Rattaralli 6.5.2017

Lauantaina GIF-Chebicin joukkue kilpaili Virossa paikallisen maantiecupin eli Filter cupin ensimmäisessä osakilpailussa, 84km pituisessa Kuusalu Rattarallissa. Joukkueessa ajoivat Arttu Malviniemi, Jarkko Niemi, Marco-Tapio Niemi, Timo Pikkarainen ja Jesse Uusiperhe. Kisan tulokset löytyvät täältä.

Kisaraportti:

Kisa alkoi tuttuun tapaan vauhdikkaasti. Tämä ei kuitenkaan tullut yllätyksenä ja tiimi valtasikin eturivin paikat starttiviivalta. Hyvä näin, sillä jo ensimmäisen kymmenen kilometrin aikana joukko meni todella moneen osaan. Kaikki tiimin kuskit löytyivät kuitenkin ykkösryhmästä.

Kisareittinä toimi reilu neljänkympin kierros, joka kierrettiin kaksi kertaa. Reitti oli helpohko ja kovaa tuultakaan ei päässyt päivän aikana syntymään. Kuitenkin paikoitellen peltoaukeilla jouduttiin ajamaan pieneen sivutuuleen, jossa ensimmäisen kierroksen aikana pääsikin syntymään noin 30 hengen iso kolari. Tiimiläisistä Jarkko jäi kasaan muiden onnistuttua välttämään kasa juuri ja juuri. Jarkolla meni kasassa onneksi vain takakiekko puhki ja muita vaurioita ei päässyt syntymään.

Jarkko ei kasasta kuitenkaan hätkähtynyt vaan nousi rauhassa kokemuksen voimalla Gutzyn geeliä suuhun puristaen ykkösporukkaan ja pian Jarkko löytyikin 4 hengen hatkaporukasta, joka oli päivän pisimpään kestänyt irtiotto. Marco yritti virolaisen ajajan kanssa nousta mukaan irtiottoon, mutta koko irtiotto porukka tuli pääjoukon kovan vauhdin myötä helpolla reitillä lopulta kiinni. Vaikutti, että kisa menisi loppukiriin.

Giffiläiset jatkoivat aktiivista ajamista kuitenkin loppuun asti. 7km ennen maalia Jarkko iski yksin irti porukasta. Jarkko ehti ajaa 2km pääjoukon edellä, kunnes vahvan oloinen virolainen joukkue ajoi hänet kiinni. Välittömästi tämän jälkeen Jesse iski yksin irti ja ehti olla noin 3km irti ennen kuin pääjoukko tavoitti hänet. Tässä kohtaa matkaa maaliin oli noin 2km ja oli selvää että kisa ratkaistaan massakirissä. Tämä ei kuitenkaan Giffiä huollettanut sillä heillä oli vielä yksi ässä hihassa: Timo Pikkarainen.

Tiimi oli sopinut jo ennen kisaa palaverissa että mahdollisen massakirin sattuessa Timo vedetään kärkeen ja hän sprinttaa ykkösenä maaliviivalle kädet pystyssä. Timolla olikin hyvät asetelmat loppukirissä, mutta hieman liian aikaisin aloitettu kiri vei avaimet voitolta ja näin tiimi saalisti Timon toimesta hienon viidennen sijan Viron maantiecupin avauksesta.

Raportoi,

Jesse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti