lauantai 27. elokuuta 2016

SM-kortteli 21.8

Alkulämpöä ja taktiikkapalaveria Teron johdolla.
Kauden viimeiset SM-kisat ajettiin Ylöjärvellä, kun vuorossa oli kortteliajoa aiemmilta vuosilta tutulla, paikallisen teollisuusyrityksen pihapiiriin rakennetulla reitillä. Kauden aiemmat kortteliajot ovat olleet TWD-Länkenin juhlaa ja päivän tavoitteena oli kääntää tuo kurssi. Kisaan lähdettiin miehityksellä Jarkko, Lauri, Timo, Arttu, Rasmus ja Marco (Tampereen Yrityksen paidassa). Lisävahvistusta saatiin joukkueenjohdon puolelta Antin lähtiessä myös matkaan. SM-maantien mitalikaksikko Petter ja Tommi olivat toinen terveystilanteen ja toinen paralympiavalmisteluiden vuoksi poissa viivalta.

Kilpailun ensiminuuteista lähtien käsikirjoitus näytti kuitenkin lähes täsmälleen samalta kuin kesäkuisessa Fellmanin korttelissa, sillä erotuksella että tällä kertaa ekalla kierroksella alkunsa saaneessa irtiottoryhmässä teki matkaa TWD-Länkenin Hännisen veljesten Juhon ja Jaakon lisäksi Samuel Pökälä. Kolmikko teki nopeasti eroa pääryhmään, jossa ei kauden kisoille tyypillisesti saatu aikaan käytännössä minkäänlaista yhteistyötä muiden joukkueiden kesken kärkikolmikon seurakavereiden pitäessä huolta, että kaikki vähäinenkin yritys loppui lyhyeen. Huomiota herätti myös monen joukkueen vähälukuisuus SM-kisan lähtöviivalla, kun osa isoista joukkueista oli edustettuna vain yksittäisten ajajien voimin.

Kisan edetessä myös meiltä viivalla ollut joukkue pieneni entisestään sekä Artun että Rassen tehtyä ylöjärveläisen asvaltin pintaan lähempää tuttavuutta ja myös Antti joutui keskeyttämään kilpailun. Jäljelle jääneen nelikon yrityksistä huolimatta kärkikolmikko teki vastustamattomasti kokoajan lisää eroa pääryhmään ollen kisan loppupuolella jo varsin lähellä ajaa pieneksi kutistuneen pääryhmän kierroksella kiinni. Lopulta voitto ratkaistiin kolmikon kesken kirissä, jossa Suomen mestariksi ajoi Jaakko Hänninen, hopealle Pökälä ja pronssille Juho Hänninen. GIF-Chebicin miehistä maaliin ajoi lopulta kolme: Jarkko (15), Lauri (18) ja Timo (22).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti